Ecosysteem VELUX platforms

Opdrachtgever: VELUX

VELUX is marktleider op het gebied van dakramen en actief in meer dan 45 landen. Met de producten van VELUX zorg je voor meer ruimte in je woning en verhoog je leefkwaliteit met meer licht en betere ventilatie.

Samenwerking

In de periode van 2012 tot en met 2018 begeleidde ik de realisatie verschillende platforms voor VELUX. Deze platforms zijn geïntegreerd en vormden een ecosysteem dat verschillende gebruikersgroepen ondersteunt. Projecten beginnend bij het uitdenken van een strategie of idee, de doorvertaling naar UX en het interaction design tot de technische implementatie. In multidisciplinaire teams werden nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en modernisering van UI en technologie doorgevoerd.

Door de jaren heen werkte ik aan meer dan 100 projecten, voor 8 verschillende landen. Naast verschillende campagnes en een virtual reality installatie concentreerde de meeste projecten zich rondom een ecosysteem aan tools voor consumenten (aansluitend bij de customer journey), aannemers, webshops en VELUX zelf.

Platform 1: De Montagepartner portal

Op dit platform vindt de consument een, door VELUX opgeleidde, aannemer om een dakraam te plaatsen. Reviews van andere consumenten geven vertrouwen bij het selecteren van de montagepartner.

De montagepartner krijgt een verkoop platform, nieuwe opdrachten en de mogelijkheid om deel te nemen aan het loyalty programma. Het platform is geïntegreerd met het CRM van VELUX.

Resultaat: Tienduizenden consumenten zijn in contact gekomen met een aannemer via het platform. VELUX kan via het platform sturen op kwaliteit en meer inzichten krijgen in hun leveringsketen. Het platform is een van de belangrijkste verkoopkanalen voor VELUX.

Bekijk de VELUX Montagepartner Portal

Platform 2: De Roof Window Configurator

Op dit platform kunnen consumenten zich kunnen oriënteren op de mogelijkheden van de dakramen en de daarbij behorende kosten. De tool neemt je stap voor stap mee door de configuratie van een dakraam. Dit was een complex project door dat producten instellingen van producten worden samengesteld uit duizenden losse deelproducten die met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Resultaat: De wordt nog volop gebruikt en is de basis geweest voor de doorontwikkeling van internationale tooling.

Bekijk de VELUX Roof Window Configurator

Platform 3: De Webshop plug-in Configurator

Dit platform voor VELUX UK stelt webshops in staat om de complexe productrange op te nemen in hun aanbod met een gebruiksvriendelijke configuratie-tool voor de consument. De belangrijkste doelgroep in dit project waren de developers.

Resultaat: Met een goede documentatie en een sandbox omgeving zorgden we voor een zo developer vriendelijk mogelijke implementatie.